Intro: Gob Squad

Cyklus Současné divadlo

Prezentace uvádějící kontexty tvorby kolektivu Gob Squad jako úvod před hostováním projektu We Are Gob Squad and So Are You v HaDivadle 29. října 2021. Hostování je realizováno v rámci série HaDivadlo, Terén a JAMU uvádějí. Přednáší: Eliška Raiterová Moderuje: Jan Doležel

Eliška Raiterová Absolventka Katedry teorie a kritiky na DAMU, v současnosti doktorandka na Katedře divadelních studií FF MU. Studijní stáž strávila na Institutu pro aplikovanou divadelní vědu při Justus-Liebig-Universität v německém Giessenu. Dlouhodobě ji zajímají interdisciplinární přesahy od teatrologie, především ke kulturologii, antropologii, religionistice nebo urbanistice. Zabývá se divadelní kritikou, na DAMU vedla časopis Hybris, publikuje v časopise Svět a divadlo nebo v Divadelních novinách. Věnuje se také vlastní tvorbě a působí v divadelní skupině Akolektiv Helmut.

Jan Doležel Studoval Katedru divadelních studií FF MU. V současnosti je posluchačem činoherní režie DF JAMU. Věnuje se divadelní kritice, ve svých textech se zaměřuje především na německojazyčný divadelní prostor. Pravidelně publikuje v Divadelních novinách nebo časopise KØD. V HaDivadle působí jako asistent režie a je členem týmu lektorů dramaturgických úvodů a besed po představení.

https://df.jamu.cz/gob-squad/ 

Datum a čas konání: 25. 10. 2021 v 17:30 h

Místo konání: HaDivadlo